x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de peste 43,6 milioane de euro pentru CFR Călători

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de peste 43,6 milioane de euro pentru CFR Călători

08 Feb 2022   •   15:17
Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de peste 43,6 milioane de euro pentru CFR Călători
Sursa foto: Victor Stroe

CFR Călători va primi un ajutor de stat în sumă de 43,6 milioane de euro pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei de COVID-19. Acesta a fost aprobat de Comisia Europeană. 

"Această măsură va permite României să compenseze CFR Călători pentru pagubele suferite în perioada 1 aprilie -31 august 2020, ca o consecinţă directă a restricţiilor introduse. Ajutorul va lua forma unei injecţii de capital", transmite executivul comunitar.  

CE consideră că măsura guvernului României va acoperi pierderile companiei cauzate de pandemie. Totodată, Comisia este de părere că măsura este proporţională, deoarece compensaţia nu depăşeşte valoarea pagubelor și este în conformitate cu prevederile UE referitoare la ajutoarele de stat.

În perioada martie - decembrie 2020 pierderea CFR Călători a fost de 210.345.527 lei.

Ministerul Transporturilor a propus un ajutor de stat de 210,35 milioane lei, respectiv 43,63 milioane euro pentru finanțarea pierderilor din activitatea de exploatare, estimat pentru 1 aprilie - 31 august 2020.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana CFR calatori COVID