x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza alimentelor: Inflația din Marea Britanie crește în cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani

Criza alimentelor: Inflația din Marea Britanie crește în cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani

23 Iun 2022   •   12:00
Criza alimentelor: Inflația din Marea Britanie crește în cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani

Inflația din Marea Britanie crește cu cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani, din cauza scumpirii alimentelor, potrivit BBC.

Prețurile continuă să crească în cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani, iar prețurile alimentelor, în special ale pâinii, cerealelor și cărnii, sunt în creștere.

Inflația din Marea Britanie a crescut ușor la 9,1%, de la 9% în aprilie, a anunțat Oficiul Național de Statistică (ONS).

Prețurile la combustibili și energie sunt cele mai mari motoare ale inflației, dar ONS a declarat că prețurile alimentelor au împins-o și mai mult în sus.

Muncitorii și sindicatele fac presiuni pentru majorări salariale pentru a face față prețurilor mai mari. Însă guvernul a avertizat angajatorii să nu acorde creșteri salariale mari, de teama unei „spirale inflaționiste" în stilul anilor '70, în care firmele cresc salariile și apoi transferă costurile asupra clienților prin creșterea prețurilor.

În prezent, inflația se află la cel mai ridicat nivel din martie 1982, când a fost de 9,1%, iar Banca Angliei a avertizat că va ajunge la 11% în acest an.
 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Britanie