Alege un mobilier compact și practic
Orientează-te către birouri compacte sau modulare, care permit ajustări în funcție de nevoile angajaților tăi – dacă lucrul în echipă este ceva comun în cadrul companiei, poți muta mobilierul pentru a forma mai ușor echipele și a crește astfel productivitatea. Dimensiunile mesei de birou alege-le în funcție de echipamentele de care au nevoie angajații pentru a-și rezolva task-urile.
Folosește orice spațiu pentru depozitare
Alege dulapuri birou pentru depozitarea tuturor lucrurilor și pentru a lăsa restul spațiului cât mai aerisit din punct de vedere vizual. Optează și pentru spații de depozitare amplasate sub birourile angajaților sau orientează-te din prima către un mobilier care are și sertare sau dulapuri. Cu cât au mai multe spații de depozitare, cu atât angajații își vor păstra birourile mai ordonate, iar acest lucru ajută la stimularea creativității.
Optează pentru etajere pe pereți
Dacă ai nevoie de și mai mult spațiu de depozitare, folosește spațiul vertical, mai exact pereții. Poți opta pentru etajere care pe lângă funcționalitate, îți aduc și avantajul esteticii. Aceste etajere pot fi folosite și pentru înfrumusețarea spațiului – poți pune plante verzi, tablouri cu citate motivaționale sau chiar diplome pe care compania le-a obținut de-a lungul timpului.
Folosește finisaje în culori deschise
Nuanțele deschise au această capacitate de a deschide un spațiu și de a-l mări din punct de vedere vizual. Dacă alegi finisaje în culori deschise, vei vedea că dintr-o dată, biroul nu mai pare atât de mic. Ferestrele mari și lumina naturală din abundență ajută la fel de mult. În plus, lumina naturală influențează în mod direct capacitatea de concentrare și nivelul de productivitate. Există numeroase studii care au ajuns la concluzia că lucrul într-un mediu luminos și ordonat îmbunătățește performanțele cognitive și abilitățile de rezolvare a problemelor.
Încurajează angajații să își personalizeze spațiul
Un spațiu de dimensiuni reduse poate să pară mult mai prietenos atunci când este personalizat. Încurajează angajații să își aducă pe birou lucruri care îi reprezintă, însă să aibă grijă să nu încarce prea mult vizual spațiul. În același timp, ar trebui stimulați să mențină ordinea pe birou și în jurul său pentru că un spațiu mic, dezordonat, distrage atenția și scade productivitatea.
În concluzie, un birou de dimensiuni mici poate fi destul de provocator de amenajat, însă cu obiectele de mobilier potrivite, vei obține un spațiu în care angajații tăi se vor simți confortabil. Cu cât spațiul pare mai familiar, cu atât productivitatea muncii, creativitatea și relațiile între angajați se vor îmbunătăți. Ține cont de sfaturile de mai sus, optimizează spațiul din birou și vei vedea că angajații tăi vor fi mulțumiți!