x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cursul a coborît la 3,6 lei/euro

Cursul a coborît la 3,6 lei/euro

de Daniela Ivan    |    19 Apr 2008   •   00:00

Leul s-a apreciat ieri cu un ban (0,28%) pînă la 3,6066 lei/euro, potrivit cursului de referinţă afişat de Banca Naţională a României

Leul s-a apreciat ieri cu un ban (0,28%) pînă la 3,6066 lei/euro, potrivit cursului de referinţă afişat de Banca Naţională a României (BNR). Ieri, la casele de schimb din Capitală un euro se putea cumpăra cu 3,65-3,665 lei. Cum celelalte va­lute din regiune s-au menţinut des­tul de mult în apropierea nivelurilor de ieri, cînd se depreciaseră, analiştii bancari consideră că aprecierea mo­ne­dei naţionale se datorează presiunii exercitate de companiile ro­mâ­neşti care îşi pregătesc leii pentru plata taxelor şi impozitelor. În plus, leul se apreciază pe fondul unor vo­lume mari de vînzare de valută din partea jucătorilor străini.

De asemenea, un impuls pentru creşterea leului l-au reprezentat şi rezultatele financiare ale Citigroup, cea mai mare bancă din SUA, care a raportat pierderi în primul trimestru de 5,1 miliarde de dolari, ceva mai reduse faţă de cît se aşteptau unii analişti din piaţă, a declarat pentru Mediafax dealerul unei bănci.

×
Subiecte în articol: economic