x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Şova: "CNADNR trebuie să acopere cofinanţarea pentru proiecte europene". Care este bugetul din 2013

Dan Şova: "CNADNR trebuie să acopere cofinanţarea pentru proiecte europene". Care este bugetul din 2013

12 Mai 2013   •   11:14
Dan Şova: "CNADNR trebuie să acopere cofinanţarea pentru proiecte europene". Care este bugetul din 2013

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România are în buget pentru investiţii în jur de 520 de milioane de euro şi va trebui să ceară Ministerului de Finanţe, la rectificare, banii necesari pentru a acoperi cei 15% cofinanţarea pentru proiectele europene, a declarat duminică ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, Dan Şova.

 
Acesta a explicat, în emisiunea După 20 de ani, la Pro TV, că la finele anului trecut CNADNR avea datorii de 680 de milioane de euro şi un buget de 1,2 miliarde de lei pentru investiţii. În contextul în care România s-a angajat faţă de Fondul Internaţional Monetar să-şi reducă arieratele din economie, CNADNR a trebuit să-şi plătească datoriile, rămânând în prezent cu 520 de milioane de euro în bugetul pentru investiţii. 
 
"Nu-mi place să fac teoria moştenirii, dar nişte cifre cred că sunt relevante. Am preluat ca minister coordonator această companie (CNADNR - n.r.). Am zis: . M-am dus şi eu acolo şi i-am aliniat pe toţi şi mi-au spus: . Care sunt obligaţiile la 31 decembrie 2012 ale CNADNR? 680 de milioane de euro datorii. La un buget de 1,2 miliarde de euro pentru investiţii, 680 de milioane de euro sunt datorii. Am rămas acum cu diferenţa de sumă pentru care va trebui să mai cerem Ministerului Finanţelor Publice, în iunie, la rectificare, alţi bani ca să ne acoperim cei 15% la fonduri europene", a declarat Şova.

×
Subiecte în articol: dan sova CNADNR Investitii