x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deutsche Bank a transferat, din greşeală, 21 miliarde de euro

Deutsche Bank a transferat, din greşeală, 21 miliarde de euro

25 Mai 2018   •   06:43
Deutsche Bank a transferat, din greşeală, 21 miliarde de euro

Deutsche Bank, cea mai mare bancă comercială din Germania, a recunoscut că, in 2014, a transferat din greşeală 21 de miliarde de euro către Macquarie. Transferul a fost o eroare umană şi nu a fost legat de probleme tehnice. A fost corectat în câteva ore şi nu a avut ca rezultat pagube financiare.

 

Erorile contabile sunt frecvente, dar suma implicată în acest transfer greşit este una neobişnuită, în condiţiile în care capitalizarea de piaţă a Deutsche Bank se situează la aproximativ 23 de miliarde de euro.

În 16 martie, Deutsche Bank s-a mai remarcat printr-o gafa similara, transferand 28 miliarde de euro către un cont aparţinând Eurex, casa de clearing a Deutsche Boerse.

Operaţiunea trebuia să implice transferul unei sume mult mai mici, a cărei valoare exactă nu a fost dezvăluită, iar Deutsche Bank a subliniat că eroarea a fost rapid identificată, fără a provoca pagube financiare.

Acest incident, inregistrat la scurt timp înainte de inlaturarea lui John Cryan din functia de director general, ridică noi semne de întrebare privind procedurile de gestionare şi de control ale riscurilor, într-o perioadă în care băncile se confruntă cu o supervizare crescută din partea organismelor de reglementare.

În plus, eroarea este jenantă pentru Deutsche Bank, într-un moment în care cea mai mare bancă germană trece printr-o schimbare de lider după cel de al treilea an consecutiv încheiat cu pierderi. AGERPRES

×