x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dorinţa premierului - Stop pescuitului industrial in Deltă

Dorinţa premierului - Stop pescuitului industrial in Deltă

de Alexandru Nastase    |    16 Iun 2007   •   00:00

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ieri că va cere interzicerea pescuitului industrial in Delta Dunării. Măsura va fi luată din cauza braconajului excesiv din rezervaţia biosferei şi a presiunii foarte crescute pe resursa piscicolă. "Pescuitul ar putea fi interzis cel mai devreme intr-un an", a explicat premierul, aflat in vizită la Tulcea.

Tăriceanu s-a referit şi la faptul că Delta Dunării nu are nici pănă in prezent un sistem de management al deşeurilor, gunoaiele fiind aruncate direct in Dunăre. "Eu nu ştiam de acest lucru pănă acum, dar vom căuta soluţii", a spus premierul. Referitor la renaturarea Deltei, acesta a explicat că există proiecte in acest domeniu, dar că momentan lipsesc banii. Termenul realist la care pot fi obţinute fonduri europene pentru finanţarea acestor proiecte este 15 iulie 2007.

Premierul a fost insoţit la Tulcea de Secretarul de Stat pentru Ape, Lucia Varga, secretarul de stat Dorin Marian, Secretarul de Stat pentru Turism, Lucia Morariu şi guvernatorul Deltei Dunării Paul Cononov.

×
Subiecte în articol: economic