x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Enel anunță extinderea negocierilor exclusive pentru vânzarea activelor din România

Enel anunță extinderea negocierilor exclusive pentru vânzarea activelor din România

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   18:00
Enel anunță extinderea negocierilor exclusive pentru vânzarea activelor din România
Sursa foto: Hepta

Negocierile privind posibila achiziție a activelor din România a grupului Enel de către Public Power Corp (PPC) au fost extinse până la sfârșitul lunii februarie 2023, scrie Bloomberg.

Cea mai mare companie de utilități din Grecia a încheiat un acord de exclusivitate cu Enel, în decembrie 2022, pentru eventuala cumpărare a activelor din țara noastră. Părţile "vor informa piaţa dacă vor încheia un acord obligatoriu privind tranzacţia", a trnamis Enel.

Însă compania italiană este afectată de datoriile mari, care au ajuns la 69 de miliarde de euro în septembrie 2022. Potrivit planului pentru 2023-2025, datoria va scădea la circa 52 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2023. 

Astfel că Enel a anunțat, în noiembrie 2022, că vrea să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru reducerea datoriei, rămânând activ în 6 state. Cele mai mari active pe care vrea să le vândă sunt în Argentina, Peru și România. 


 

×
Subiecte în articol: enel ppc active