x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fişele fiscale, trimise pînă în data de 15 mai

Fişele fiscale, trimise pînă în data de 15 mai

de Daniela Ivan    |    01 Mai 2008   •   00:00

Românii care obţin venituri şi din alte surse în afara salariilor trebuie să depună declaraţiile de venit pînă la data de 15 mai 2008.

IMPOZITE

Românii care obţin venituri şi din alte surse în afara salariilor trebuie să depună declaraţiile de venit pînă la data de 15 mai 2008. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) recomandă contribuabililor care au primit prin poştă plicul cu formularul declaraţiei de venit, să utilizeze plicul interior cu indicaţia “CR”, pentru transmiterea declaraţiei la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul. Plicul cu indicaţia “CR” este un plic special, pentru care nu trebuie să se achite taxe poştale. În cazul în care se va utiliza un alt plic, taxele poştale vor trebui plătite. De la oficiul poştal trebuie primită o recipisă, ca dovadă a transmiterii fişelor fiscale la ANAF.

Persoanele care au obligaţia declarării veniturilor obţinute în anul 2007 şi nu au primit prin poştă plicul cu declaraţia de venit pot procura formularele de declaraţie accesînd portal ANAF http://anaf.mfinante.ro, domeniul Asistenţa contribuabili, subdomeniul Formulare sau de la unităţile fiscale. Nedepunerea declaraţiei de venit pînă la data de 15 mai 2008 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10 lei la 100 lei.

×
Subiecte în articol: economic