x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fructe și legume românești pe tarabe. Cât costă o caserolă cu căpșune

Fructe și legume românești pe tarabe. Cât costă o caserolă cu căpșune

de Redacția Jurnalul    |    10 Noi 2023   •   14:30
Fructe și legume românești pe tarabe. Cât costă o caserolă cu căpșune
Sursa foto: Hepta

Fructele de primăvară sunt prezente pe tarabe însă costul lor este uriaș.

Ne aflăm la sfârșitul toamnei și găsim în piețe fructe care nu sunt specifice acestui sezon. Este cazul căpșunelor românești despre care cumpărătorii spun că au gust autentic. 

În extrasezon, fructele par mai gustoase şi mai aromate decât erau pe timpul verii. Dacă vremea va fi în continure aşa de călduroasă şi însorită cum a fost în ultimele săptămâni nu este exclus să avem chiar şi în timpul sărbătorilor de iarnă căpșune autohtone, potrivit fermierilor. Însă cantitățile sunt la jumătate față de perioada obișnuită, astfel că și prețul este dublu. 

Astfel că o caserolă cu căpșune, de circa 300 de grame, costă acum 15 lei. Fermierii spun că produc acum nu doar fructe, ci și flori. Unele căpșuni vor fi culese săptămâna viitoare dacă vremea se va menține mai caldă. 

Perioadele de recoltare pentru fructe şi legume sunt tot mai lungi datorită temperaturilor ridicate. Prin urmare, în piețe se mai găsesc păstăi, roșii, castraveți, la prețuri mai mici față de intervalul similar din 2022, potrivit observatornews.ro. 

×
Subiecte în articol: capsuni pret