x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fuziunea Alstom se joacă la două capete

Fuziunea Alstom se joacă la două capete

de Dan Constantin    |    28 Apr 2014   •   13:28
Fuziunea Alstom se joacă la două capete
Sursa foto: Wikipedia

Guvernul francez a intervenit puternic în procesul de fuziune al grupului industrial Alstom cu gigantul american General Electric. Vineri erau anunţate pentru weekend doar finalizări de detaliu ale acestei fuziuni, care ar fi urmat să fie oficializate luni dimineaţă, prin reluarea cotării titlurilor Alstom pe Bursa din Paris, potrivit noii realităţi a acţionariatului.

GE urma să investească 13 miliarde euro în această fuziune. Vineri după amiaza, concernul german Siemens a făcut însă o contraofetă pentru fuziunea cu Alstom, considerată de cabinetul francez mai avantajoasă din punct de vedere al intereselor naţionale şi europene.

Ziarul "Le Monde" anunţă că, din aceste motive, decizia privind fuziunea se amână cu 48 de ore, potrivit unor declaraţii ale preşedintelui companiei Alstom.

Siemens a depus o scrisoare de intenţie prin care ar garanta păstrarea locurilor de munca şi localizarea deciziilor strategice principale în Franţa. Siemens ar aduce dezvoltarea sectorului de  trenuri de mare viteză şi ar păstra intacte capacităţile pentru industria nucleară, periclitate în cazul fuziunii Alstom - General Electric.

Alstom se confruntă de mai mulţi ani cu dificultăţi financiare şi fuziunea, în ambele ariante, reprezintă soluţia pentru dezvoltarea pieţei şi întărirea capitalizării grupului.

Vezi şi FUZIUNE ALSTOM - GENERAL ELECTRIC. Ce implicaţii sunt pe piaţa din România?

×
Subiecte în articol: Alstom general electric fuziune