x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie George Soros atrage atenția asupra crizei iminente cu care se vor confrunta piețele financiare globale

George Soros atrage atenția asupra crizei iminente cu care se vor confrunta piețele financiare globale

07 Ian 2016   •   16:30
George Soros atrage atenția asupra crizei iminente cu care se vor confrunta piețele financiare globale
Sursa foto: Picasa 3.0

Piețele globale se vor confrunta cu o criză, iar investitorii trebuie să fie foarte prudenți, a declarat miliardarul George Soros în cadrul forumului economic din Sri Lanka.

China se străduiește să găsească un nou model de creștere economică, iar deprecierea yuanului cauzează probleme întregii lumi, informează bloomberg.com. Pentru țările în curs de dezvoltare, revenirea la ratele pozitive la dobânzi constituie o adevărată provocare.

„China are o problemă de ajustare majoră”, a afirmat Soros. „Aș putea spune că se aseamănă cu o criză. Privind la piețele financiare, pot spune că provocarea cu care se vor confrunta este una serioasă și amintește de criza cu care ne-am confruntat în 2008”.

Partidul Comunist Chinez a promis că va mări convertibilitatea yuanului până în 2020 și că va relaxa gradual controlul capitalului. Cea de-a doua economie a lumii prezintă slăbiciuni chiar și după intervenția Băncii Populare Chineze și a autorităților, care au pus în circulație miliarde de dolari.

Soros a mai făcut astfel de avertizări și în trecut, care s-au concretizat. Cel mai bun exemplu este cel al îndatorării europene pe fondul crizei din Grecia. Miliardarul a făcut referire la această problemă într-un panel la Washington, încă din 2011.
 

×