x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Germania sprijină Polonia și România pentru exportul cerealelor din Ucraina

Germania sprijină Polonia și România pentru exportul cerealelor din Ucraina

20 Iun 2022   •   16:43
Germania sprijină Polonia și România pentru exportul cerealelor din Ucraina
Sursa foto: Unsplash.com

Germania afirmă că sprijină Polonia și România în adaptarea căilor ferate pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale din Ucraina, blocate de forțele rus, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock, scrie Reuters.

"Șinele de cale ferată trebuie să fie modernizate, avem nevoie de vagoane de marfă adecvate - guvernul german lucrează la acest lucru împreună cu mulți alți actori", a declarat aceasta, la sosirea la Luxemburg pentru o întâlnire cu omologii săi din UE.

"Este clar că, în cele din urmă, cu siguranță nu vom reuși să scoatem toate cerealele, dar dacă reușim măcar să eliberăm o parte din ele, pe diferite rute, atunci acest lucru va fi de ajutor în momentul în care ne confruntăm cu această provocare globală".

Prezent la aceeași reuniune, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat că blocarea de către Rusia a exportului a milioane de tone de cereale ucrainene este o crimă de război.

"Facem apel la Rusia să deblocheze porturile. Este de neconceput, nu ne putem imagina că milioane de tone de grâu rămân blocate în Ucraina în timp ce în restul lumii oamenii suferă de foame", a declarat oficialul european.

"Aceasta este o adevărată crimă de război, așa că nu-mi pot imagina că acest lucru va mai dura mult timp", a spus el.

×
Subiecte în articol: cereale ucraina