x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Haos la calea ferata

Haos la calea ferata

de Iohanna Onaca Purdea    |    18 Iun 2005   •   00:00
Haos la calea ferata

Circulatia trenurilor ar putea fi oprita in totalitate de luni, intre orele 7:00 si 11:00, deoarece inca patru federatii sindicale din cadrul CFR vor declansa greva generala pe o perioada de cinci zile.

Circulatia trenurilor ar putea fi oprita in totalitate de luni, intre orele 7:00 si 11:00, deoarece inca patru federatii sindicale din cadrul CFR vor declansa greva generala. Federatiile Miscare Comercial, Elcatel, "Drum de Fier" si Usifer Atlas se vor alatura colegilor aflati deja in greva generala de zece zile, dupa ce ultimele negocieri pe care acesti sindicalisti le-au avut cu administratia nu au dus la rezolvarea cererilor de crestere a salariilor cu o medie de 10,7% si de acordare a 20 de tichete de masa. "Intre 20 si 24 iunie, timp de cinci zile, intre ora 7:00 si 11:00 nu va circula nici un tren", a declarat Ion Molea, liderul sindicalistilor din Miscare Comercial. Trenurile aflate pe traseu vor stationa in prima statie, de unde vor pleca dupa ora 11:00.

LEGALITATE. Potrivit legii, pe timpul grevei generale trebuie asigurata o treime din activitate. In cazul in care ceilalti angajati de la calea ferata vor opri lucrul, treimea nu va putea fi respectata. Iulian Mantescu, vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor Mecanicilor de Locomotiva, afirma ca mecanicii vor asigura treimea convenita cu administratia, respectand astfel prevederile legii. "Daca altcineva ne impiedica sa asiguram treimea ceruta de lege in cazul grevei generale, atunci nu este vina noastra", a declarat Iulian Mantescu. Intre timp, administratia ii va mai chema pe ceferisti la negocieri, incercand sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea conflictului.

×
Subiecte în articol: economic