Daca v-ati intrebat pana acum in ce consta arta de a transforma precizia masurarii timpului intr-o adevarata emotie, urmatoarele zece zile va vor dezvalui cum functioneaza mecanismul orologeriei elvetiene.
PRECIZIE ELVETIANA. Prima breasla de ceasornicari a fost infiintata in 1601, la Geneva, acest mestesug devenind unul dintre cele mai raspandite in cantoanele elvetiene din Muntii Jura. De atunci, timpul are precizie elvetiana; in Romania, traditia orologeriei elvetiene este cultivata de 10 ani de Helvetansa.Impreuna cu cele 15 marci din portofoliu, Helvetansa sarbatoreste cei 10 ani, in 10 zile, (1-10 octombrie). In cladirea Bibliotecii Centrale Universitare (Sala Galacteca, Sala Dacia si Sala Foyer) sunt gazduite trei expozitii de ceasuri si bijuterii, fiecare povestind o anumita tema: "Design si Modernism", "Eleganta si Traditie", "Inovatie si Complicatii". Expozitiile sunt deschise in fiecare dintre aceste zile, intre orele 11:00-19:00, si vor gazdui, de asemenea, evenimentul aniversar Helvetansa, evenimente dedicate marcilor din portofoliu, precum si o tombola care are ca premii, pentru vizitatorii expozitiilor, ceasuri elvetiene si multe, multe surprize.
PIESE ALE TIMPULUI. Expozitiile prezinta adevarate povesti din arta de a supune timpul, prin precizie: ceasuri vechi, aparate de cronometrare, instrumente de masurare, ceasuri - pendula, precum si modele actuale ale marcilor din portofoliu.
Citește pe Antena3.ro