x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hornbach renunţă la lemnul Schweighofer

Hornbach renunţă la lemnul Schweighofer

de Cristian Anton    |    24 Dec 2016   •   00:00
Hornbach renunţă la lemnul Schweighofer
Sursa foto: Falombini/Getty Images/iStockphoto

Hornbach a renunţat la colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, după cum a anunţat în premieră “Jurnalul Naţional”. Retailerul de bricolaj încheie din ianuarie 2017 relaţiile comerciale cu cel mai mare procesator de lemn din România, în contextul în care Holzindustrie Schweighofer se află în central unui uriaş scandal.

Hornbach şi-a motivat decizia rezilierii prin faptul că vrea ca toate materialele lemnoase şi produsele din lemn cumpărate de grup să provină din silvicultură sustenabilă. "Ținem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile“, explică Hornbach România. „Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale.Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcții și a lemnului rindeluit“, a mai transmis retailerul.

Holzindustrie Schweighofer a fost acuzată în mod oficial de Forest Stewardship Council, autoritatea internaţională  care stabileşte standardele de management forestier, că a fost implicată pentru o perioadă mai lungă de timp în exploatarea forestieră ilegală şi în comerţul ilegal cu lemn.

Iniţial, Hornbach a răspuns unei întrebări a Comunităţii De-clic, pe care a anunţat-o asupra rezilierii contractului cu Holzindustrie Schweighofer, fără a intenţiona să facă şi public acest lucru. Comunitatea online menţionată susţine că face presiuni pentru ca toţi retailerii de bricolaj să renunţe la colaborarea cu firma austriacă, sperând astfel ca poziţia asumată de Hornbach să pună presiuni şi asupra celorlalţi operatori de proofil, precum Arabesque, BricoDepot, Dedeman, Leroy Merlin.

Zeci de mii de oameni cer FSC să retragă definitiv certificarea acordată Schweighofer și vor ca magazinele de bricolaj să renunțe la colaborarea cu ei

×