x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ÎN VREME DE CRIZĂ/Manţog înfiinţează noi posturi la Turceni

ÎN VREME DE CRIZĂ/Manţog înfiinţează noi posturi la Turceni

de Gabriela Mladin    |    23 Ian 2009   •   00:00
ÎN VREME DE CRIZĂ/Manţog înfiinţează noi posturi la Turceni

Prima măsură luată de Ionel Manţog, director general al Complexului Energetic Turceni şi consilier personal al ministrului Economiei, Adriean Videanu, la termocentrala pe care o conduce a fost aceea de a înfiinţa noi posturi în organigrama instituţiei. În schimb, a desfiinţat Corpul de control.

Şedinţa Consiliului de Administraţie convocată ieri a avut pe ordinea de zi noua organigramă a Complexului Energetic Turceni. Întrunită fără membrul PSD din această structură, cel care cu o săptămână în urmă îşi dăduse demisia ca urmare a nerecunoaşterii negocierii între partide prin care Manţog a ajuns director, şedinţa a avut loc doar cu prezenţa democraţilor Liviu Câlniceanu, Nicolae Guran, angajata Ministerului Economiei, Felicia Răcăşanu şi Ionel Manţog.

Prima decizie luată în cadrul CA a fost aceea de schimbare a organigramei. Ionel Manţog, în calitate şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie, a venit cu propunerea ca două posturi din actuala organigramă să fie desfiinţate. Pe lista “neagră” a lui Manţog s-au aflat posturile de director al Direcţiei de Resurse Umane şi de şef al Corpului de Control. Raţiunea “generalului” din energie a fost aceea de a scăpa din Turceni de omul care i-a creat permanent probleme şi la partid, şi în termocentrală. Postul de director de Resurse Umane era ocupat de Ion Răuţ, un fost coleg de partid cu Ionel Manţog, care şi-a prezentat demisia din rândurile democraţilor în momentul în care de la PSD, Manţog a trecut în tabăra PD. În mod public, Ion Răuţ l-a acuzat de nenumărate ori pe actualul şef de la Turceni că-şi face interesele personale, demascând pe vremea lui Codruţ Şereş contractele de energie făcute ilegal.

RĂZBUNĂRI PE BANI PUBLICI!
Despre schimbarea făcută ieri Ion Răuţ nu a dorit să comenteze prea multe: “Pot confirma faptul că a fost luată o astfel de decizie, ieri, de către Consiliul de Administraţie. Nu doresc să comentez această măsură, însă voi avea grijă ca aplicarea ei să fie luată cu respectarea Codului Muncii”, a precizat acesta.

Întâmplător sau nu, în 2005, când Ionel Manţog a ajuns secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, acelaşi Răuţ ocupa postul de şef al Corpului de Control al Complexului Energetic Turceni. Directorul general de atunci al termocentralei, pus de Ionel Manţog în funcţie, i-a desfiinţat acestuia postul, trimiţându-l în carieră ca inginer. Acum, Manţog a considerat că la Complex nu este nevoie de un şef de Corp de Control, desfiinţând şi el acest post. În total, două posturi în minus în organigramă.

Asta dacă lucrurile rămâneau aşa, însă Ionel Manţog a vrut să arate că într-o criză financiară mondială el are îndrăzneala de a înfiinţa noi posturi.

Acelaşi CA înfiinţează alte posturi în organigramă. Astfel, Direcţia de Resurse Umane nu va mai avea director, ci doi şefi de departament de Resurse Umane, unul la Jilţ, altul la Turceni cu subordonare direct “generalului”. A fost înfiinţată Direcţia Minieră, alte două posturi de şefi de carieră, la Jilţ Sud şi Jilţ Nord, şi două posturi de contabil-şef pentru fiecare carieră. În total, şapte posturi.

Nu ştim ce fel de economie face Ionel Manţog la Turceni, ştim însă că salariul mediu la termocentrală este de 3.000 de lei. Cei care vor ocupa aceste funcţii vor avea un salariu dublu, conform Contractului Colectiv de Muncă. Dacă scădem două posturi din cele nou-înfiinţate, rămân cinci noi locuri pentru care statul scoate din vistierie 13.000 de lei în plus pe lună.

×
Subiecte în articol: economic manţog turceni posturi