x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ilegal - Stop greva!

Ilegal - Stop greva!

de Iohanna Onaca Purdea    |    01 Iul 2005   •   00:00
Ilegal - Stop greva!

Dupa 23 de zile de greva generala si dupa doua hotarari judecatoresti favorabile, ieri feroviarii au fost obligati de instanta sa inceteze protestul.
Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca greva generala declansata de mecanicii de locomotiva si angajatii din depourile CFR este ilegala, decizia fiind irevocabila. Reprezentantii administratiilor CFR Marfa si CFR Calatori au cerut Sectiei litigii, conflicte de munca a Curtii sa ia o hotarare privind legalitatea protestului, argumentand ca, prin continuarea grevei de catre mecanicii de locomotiva si angajatii din depouri, se pune in pericol siguranta feroviara si ca nu s-ar fi respectat conditia mentinerii unei treimi din activitate.

PIERDERI. "Pierderile din venituri se ridica la circa 500 miliarde de lei. Mai grave sunt pierderile financiare si pierderea lichiditatilor de catre Calea Ferata", a declarat ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. El a precizat ca se lucreaza la reluarea circulatiei normale a trenurilor, admitand ca vor exista intarzieri. Ministrul estima ca in circa 10 ore traficul va fi reluat in totalitate, ceea ce inseamna ca astazi trenurile trebuie sa circule normal. Ministrul Transporturilor a declarat ca Administratia va aplica legislatia referitoare la astfel de situatii si, pentru a recupera pagubele, va declansa o actiune in Justitie impotriva sindicatelor.

"Atat timp cat noi am parcurs pasii legali, nu intelegem motivul pentru care aceasta greva a fost declarata ilegala. Aceasta sentinta este inatacabila, dar ne vom adresa organismelor internationale", a declarat Iulian Mantescu, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva.

×
Subiecte în articol: economic