x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie In 10 ani, ANPC a aplicat amenzi de peste un miliard de lei

In 10 ani, ANPC a aplicat amenzi de peste un miliard de lei

29 Noi 2017   •   11:34
In 10 ani, ANPC a aplicat amenzi de peste un miliard de lei

Valoarea amenzilor aplicate în cei zece ani de activitate ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a depăşit un miliard de lei, iar numărul sesizărilor rezolvate a fost de peste 700.000, cele mai multe pe domeniul alimentar, potrivit datelor prezentate, miercuri, de preşedintele instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică, într-o conferinţă de presă.

 

"La nivelul celor 10 ani de activitate, ANPC a cumulat peste 700.000 de reclamaţii soluţionate cu cazuistică diversă în funcţie de tipul de produse reclamate. Au fost aplicate peste un miliard de lei amenzi în decursul celor zece ani de zile. Nu ştiu dacă cifrele sunt importante. Important este că Autoritatea instrumentează cu mare aplecare fiecare reclamaţie, fiecare plângere şi încercăm să găsim soluţii pentru fiecare consumator. Din totalul reclamaţiilor rezolvate, cele mai multe, în procent de peste 30%, au venit din domeniul alimentar, după care domeniul nealimentar, cu o pondere de circa 20%, şi apoi până la 100% pe domenii cum ar fi servicii financiar-bancare, servicii de telefonie, servicii în zona turistică sau plângeri depuse de consumatori care au achiziţionat servicii de transport", a afirmat Pandelică.

La 1 ianuarie 2008, ECC România şi ECC Bulgaria s-au alăturat Reţelei ECC-Net pentru a-i sprijini pe cetăţenii UE în domeniul achiziţiilor transfrontaliere, mentioneaza agerpres.

Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor (ECC-Net) include 30 de centre din toate cele 28 de state membre ale UE, Islanda şi Norvegia. Centrele oferă informaţii, consiliere şi asistenţă gratuite şi personalizate clienţilor care au probleme cu tranzacţiile transfrontaliere efectuate într-o altă ţară din cadrul reţelei.

×
Subiecte în articol: ANPC amenzi Protecţia Consumatorilor