x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Apr 2008   •   00:00

5 aprilie 2008



AGRICULTURĂ. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nu a primit nici o solicitare pentru protecţia denumirii unui aliment, însă înfiinţarea unui Oficiu pentru produse tradiţionale va ajuta producătorii români să-şi valorifice produsele pe piaţa UE, a declarat Tudorel Baltă, directorul în cadrul MADR. Conform unui ordin emis de Minister, fiecare grup care doreşte să dobândească protecţia produselor alimentare pe piaţa UE trebuie să depună o documentaţie pentru înregistrarea unei indicaţii geografice sau a unei denumiri de origine.


COMERŢ. Carrefour România va inaugura luna aceasta, la Suceava, al 12-lea hipermarket din ţară, urmând ca până la finele lui 2008 să mai deschidă cinci magazine. În plus, retailerul se va concentra pe promovarea şi rebrandingul celor 21 de magazine Artima, preluate în 2007, pe care le va redenumi Carrefour Express. Lanţul Artima operează 21 de magazine, concentrate în vestul ţării, cu o suprafaţă totală de vânzări de 21.000 de metri pătraţi. (Daniela Ivan)


LOCURI DE MUNCĂ. Între 12 şi 13 aprilie, Ministerul Muncii organizează în Spania, la Castellon de la Plana, o campanie de informare şi o bursă a locurilor de muncă, pentru atragerea înapoi în ţară a românilor plecaţi. Acţiunea se va desfăşura în parcul Ribalta, Pavilion Pergola, între orele 10:30 şi 16:00 (12 aprilie) şi 10:00 şi 13:00 (13 aprilie). Potrivit ministerului, se vor distribui materiale informative privind riscurile muncii la negru, pensii şi ajutoare de şomaj sau familiale în UE, precum şi oportunităţi de deschidere a unei afaceri în România. (Cătălin Pruteanu)


TRANSPORTURI. Operatorul de transport feroviar CFR Călători va achiziţiona 90 de vagoane noi de viteză şi va moderniza alte 113 unităţi, etajate, cu o vechime de peste 20 de ani, contracte estimate la o valoare totală de circa 536 milioane de lei. "Procedurile de achiziţie se vor realiza printr-o licitaţie deschisă, urmată de încheierea unui acord cadru cu un singur operator economic, pe o perioadă de trei ani", a declarat şeful Direcţiei Achiziţii din CFR Călători, Leon Bărbulescu.


CEC CARDURI. Sistemul de carduri al Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) va fi oprit duminică, 6 aprilie, până la ora 16:00, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare. Astfel, cardurile emise de CEC nu vor putea fi utilizate pentru plata la comercianţi sau pentru obţinerea de numerar. În intervalul menţionat va fi oprită şi reţeaua de bancomate şi POS-uri a CEC.

×
Subiecte în articol: economic