x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    19 Apr 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: DENIS SINYAKOV/

19 aprilie 2008:Omul de afaceri rus Oleg Deripaska, acţi­o­na­rul majoritar al produ­că­torului de aluminiu Rusal, are o avere de 28,6 miliarde de dolari şi se află în fruntea topului Forbes al celor mai bogaţi 100 de oameni din Rusia.

DEMITERE. Ministrul Trans­porturilor, Ludovic Orban, l-a eliberat din funcţie pe directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, din cauza deficienţelor de comunicare cu ministerul. În plus, Orban i-a reproşat lui Grecu că a permis deplasarea a 25 de directori ai CNADNR la Amsterdam, într-o excursie sponsorizată de firma Plastidrum, cu care compania are încheiate mai multe contracte. Postul de director general a fost preluat de directorul general adjunct de proiecte al companiei, Dorin Debucean.

 

CREDITE. Grupul Imofinance Cluj-Napoca va contracta credite bancare de 125 milioane de lei în acest an, fondurile atrase urmînd să susţină dezvoltatea activităţii firmelor Imofinance, Imocredit, Imoinvest, Imoleasing şi Microimo, conform unei hotărîri a acţionarilor adoptată ieri. Activitatea celor cinci firme din grup s-a încheiat, la finele anului 2007, cu active totale însumînd 151,27 mi­lioane de lei, iar profitul brut al grupului a totalizat 7,163 milioane de lei la sfîrşitul anului precedent. Înfiinţat în anul 2003, Imofinance Cluj-Napoca activează în domeniile financiar şi imobiliar.

 

TOPUL FORBES. Omul de afaceri rus Oleg Deripaska (foto), acţi­o­na­rul majoritar al produ­că­torului de aluminiu Rusal, are o avere de 28,6 miliarde de dolari şi se află în fruntea topului Forbes al celor mai bogaţi 100 de oameni din Rusia. Aceştia deţin împreună 522 mili­ar­de de dolari, transmit agenţiile de presă. Averea celor 100 de miliardari incluşi în clasament este de 3,8 ori mai mare decît cea cumulată de persoanele care au făcut parte în 2004 din primul top realizat de Forbes pentru Rusia. (D.I.)

 

SCHIMBARE. Şeful Société Générale, Daniel Bouton, renunţă la poziţia de director executiv al băncii franceze, dar va păstra func­ţia de preşedinte, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare, citat de agenţiile străine. Poziţia lui Bouton va fi preluată de directorul financiar Frederic Oudea, în vîrstă de 44 de ani, considerat po­tri­vit pentru a stabiliza banca fran­ceză, după ce acesta a negociat o majorare de urgenţă a capitalului. (D. Ivan)

 

SALARII. Angajaţii Termoelectrica vor beneficia în 2008 de salarii mai mari cu 15%. Potrivit bugetului companiei, publicat în Monitorul Oficial, pentru salarii au fost alocate în acest an 57 mili­oa­ne de lei, cu 15% mai mult faţă de suma din 2007. Totodată, cîş­ti­gul mediu lunar pe salariat va creş­te cu 16%, de la 2.412 de lei la 2.798 de lei. Termoelectrica a prevăzut investiţii de 79 milioane de lei, mai puţin de jumătate din suma de anul trecut. Pentru acest an, compania estimează un profit brut de 125 milioane de lei, faţă de 10,04 milioane de lei în 2007. Banii vor fi folosiţi pentru acoperirea pierderilor din anii trecuţi. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic