x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Apr 2008   •   00:00

21 aprilie 2008



CREDIT. Gradul de îndatorare acceptat de Bancpost pentru Gigacredit – creditul ipotecar poate ajunge acum pînă la 70% din venituri. Astfel există posibilitatea de a se califica pentru un împrumut ipotecar şi cei care au în derulare alte credite. În plus, Bancpost finanţează pînă la 100% din valoarea proprietăţii, astfel contribuţia personală este eliminată sau mult diminuată.

MEDIU. Sumele colectate din taxa de poluare auto, care va alimenta Fondul de Mediu, ar putea fi folosite şi pentru casarea autobuzelor poluante şi înnoirea parcului auto al transportului public, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, premierul. El a arătat că o decizie în privinţa taxei de poluare auto ar urma să fie luată în şedinţa de luni a Guvernului.

TURISM. Începînd din 13 iunie, societatea Navlomar Maritime introduce prima linie maritimă, regulată, Odesa-Constanţa-Varna cu nava tip catamaran Krymskaya Strela. Tariful unei curse începe de la 45 de euro de persoană. Nava are două saloane cu capacitate de 216, respectiv 82 de locuri, bar, restaurant şi aer condiţionat. Se pleacă în fiecare vineri de la Odesa la ora 13:00, ajungîndu-se la Constanţa la ora 19:00, unde poposeşte o oră şi se ajunge la Varna la ora 23:30, iar sîmbătă se pleacă la ora 02:00 din Varna şi se ajunge la Odesa la 13:00.

DRUMURI. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, susţine că una dintre problemele mari privind realizarea infrastructurii rutiere o constituie "tipul de companii care lucrează în România", deoarece companiile româneşti nu au experienţă, iar companiile străine au devenit "samsari de contracte". Oficialul a adăugat că sistemul de subcontractare prezintă mai multe probleme deoarece pe piaţa românească nu sînt firme bune care să subcontracteze.

×
Subiecte în articol: economic