x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Apr 2008   •   00:00

PRIVATIZARE. Grupul suedez Saab a propus AVAS să preia Avioane Craiova în etape, însă instituţia a respins oferta. Saab este producătorul avionului multirol Gripen şi este unul dintre competitorii vizaţi de Ministerul Apărării pentru &am

PRIVATIZARE. Grupul suedez Saab a propus AVAS să preia Avioane Craiova în etape, însă instituţia a respins oferta. Saab este producătorul avionului multirol Gripen şi este unul dintre competitorii vizaţi de Ministerul Apărării pentru înnoirea flotei de avioane militare a României. Vînzarea pachetului de 80,9% din capitalul social va fi realizată prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile.

 

 

ACORD. România, Croaţia şi Serbia au semnat ieri, la Bucureşti, înfiinţarea companiei de proiect care va dezvolta oleoductul Constanţa-Trieste, dar realizarea efectivă depinde de implicarea Italiei. Un studiu de fezabilitate al Băncii Mondiale arată că varianta optimă ar fi transportul anual a 60 milioane de tone de ţiţei. Costurile realizării conductei ar fi de 2,9-3,3 miliarde de euro. Prin România va trece jumătate din lungimea totală a conductei, de 1.300 de kilometri.

 

 

STUDIU. Mediul de afaceri din România a avut o evoluţie satisfăcătoare în trimestrul al doilea al anului 2007, dar în regres faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006. Potrivit Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, indicele mediului de afaceri, obţinut din evaluarea a 13 indicatori statistici, a fost de 33 de puncte în semestrul doi al lui 2007, faţă de 39 în semestrul doi al anului 2006. În schimb, indicele evoluţiei IMM-urilor a crescut la 42 de puncte faţă de 25 de puncte în ultimul semestru din 2006. (Daniel Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: economic