x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Apr 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Rompres foto/

24 aprilie 2008:Politica salarială din România nu este complet transparentă, avînd în vedere că există salarii de bază, dar în acelaşi timp există şi bonusuri, a declarat şeful misiunii FMI, Juan Jose Fernando Ansola

AMÎNARE. Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa de Va­lori Bucureşti cel mai devreme la finele primului semestru al anului 2009, cu şase luni mai tîrziu decît termenul precizat anterior. Potri­vit lui Sebastian Vlădescu, preşe­din­tele comisiei pentru alegerea administratorului de fond a decla­rat că alegerea acestuia se va face în 9-12 luni. La aceast interval de timp se vor mai adăuga două luni, timp în care se vor discuta detaliile contractuale. (Daniel Ionaşcu)

 

MODERNIZARE. Touax Rail, lider european în leasingul de vagoane, a încheiat un acord cadru cu producătorul Internaţional Railway Systems (IRS) pentru achiziţionarea şi livrarea a 6.000 de vagoane între anii 2009- 2012. Cele mai multe vagoane vor fi pentru transportul de containere cu platforme, urmînd cele pentru transportul de oţel şi cărbune. “Ca lideri în producţia de vagoane de marfă în Europa, sîntem hotărîţi să ne păstrăm reputaţia pentru calitatea superioară şi pentru capacitatea de a livra la timp”, a declarat Juergen von Schwerin, director executiv al IRS. Compania Touax activează pe piaţă de 150 de ani şi în prezent oferă în leasing circa 450.000 de containere companiilor de transport maritim.

 

CURSUL SE STABILI­ZEA­ZĂ. Cursul de schimb leu/eu­ro este aproape de un echilibru şi va continua să se aprecieze, a declarat reprezentantul biroului regional al FMI pentru România Juan Jose Fernandez-Ansola. “Ni­velul actual al cursului de schimb este adecvat. Rata de echilibru s-a apreciat în ultimii doi ani şi ne aş­teptăm să se aprecieze în conti­nuare, cu ajutorul implementării reformelor structurale”, a spus Ansola.

 

LOCUNIŢE. Preţurile de pe piaţa imobiliară se vor tempera sau vor avea o uşoară scădere dacă se reduc fluxurile de capital străin şi cresc ratele dobînzilor, a de­cla­rat Juan Jose Fernandez-Ansola. “Dacă scad fluxurile de capital stră­in şi cresc ratele dobînzilor, ca urmare a creşterii inflaţiei, preţu­rile de pe piaţa imobiliară se vor tempera sau vor avea o uşoară scădere”, a afirmat Ansola.

 

SALARII. Politica salarială din România nu este complet transparentă, avînd în vedere că există salarii de bază, dar în acelaşi timp există şi bonusuri, a declarat şeful misiunii FMI, Juan Jose Fernando Ansola. Guvernul de la Bucureşti trebuie să aibă pe termen scurt un control foarte bun al salariilor, ţinînd cont şi de apropierea alegerilor.

 

DOBÎNZI. Politica monetară este suficient de strictă pentru a reduce treptat inflaţia, iar BNR nu ar trebui să “exagereze” prin continuarea înăspririi condiţiilor de creditare, a declarat guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu. Guvernatorul nu a exclus însă posibilitatea ca accelerarea inflaţiei să forţeze banca să majoreze rata dobînzii de politică monetară la peste 10%.

×
Subiecte în articol: economic