x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Mai 2008   •   00:00

CONSTRUCŢII. Numărul locuinţelor noi finalizate în acest an în Bucureşti va ajunge la 7.000 de unităţi, ce vor fi livrate în 36 de cartiere rezidenţiale. Estimările analiştilor de la DTZ Echinox arată c

CONSTRUCŢII. Numărul locuinţelor noi finalizate în acest an în Bucureşti va ajunge la 7.000 de unităţi, ce vor fi livrate în 36 de cartiere rezidenţiale. Estimările analiştilor de la DTZ Echinox arată că în următorii doi-trei ani vor fi finalizate 20.000 de locuinţe. Această ofertă ar acoperi doar o treime din cererea din Capitală, calculată la 58.000 de locuinţe. “Din calculele noastre 6,3% din populaţia activă a Bucureştiului, de 913.000 de locuitori, are un venit lunar mediu mai mare de 1.400 euro, deci posibilitatea de a obţine un credit bancar de 100.000 de euro pentru a-şi achiziţiona o locuinţă nouă. Astfel, 58.000 de locuitori din Bucureşti au posibilitatea de a achiziţiona o locuinţă nouă”, se mai arată în comunicatul DTZ. (Daniela Ivan)

 

 

SOLICITARE. Patronatele solicită Guvernului adoptarea de măsuri legislative care să permită finanţarea nerambursabilă a întreprinderilor mici şi mijlocii, cu fonduri de la bugetul de stat şi după anul 2008. Actuala legislaţie cuprinde astfel de prevederi doar

în perioada 2004-2008, potrivit lui Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Patronatele mai cer şi creşterea pînă la 0,5% din PIB a fondurilor alocate pentru IMM, de la 0,05%, cît se alocă acum.

 

 

OPRIRE. Reactorul unu de la centrala nucleară de la Cernavodă va fi oprit la data de 10 mai 2008 pentru revizia anuală planificată în conformitate cu procedurile de exploatare. Unitatea nu va produce energie timp de 40 de zile, iar lucrările de întreţinere, inspecţie, testare şi modificare ale anumitor sisteme se vor executa în condiţii de siguranţă. Reactorul are o putere de 700 MW şi asigură 10% din producţia naţională de electricitate. (D.I.)

 

 

 

LICITAŢIE. În iunie, CFR Călători va cumpăra prin licitaţie 40 de rame electrice, valoarea contractului fiind de 52 de milioane de euro, fără TVA, fonduri asigurate de la bugetul de stat. Caietul de sarcini poate fi achiziţionat pînă la 20 iunie, iar ofertele pot fi depuse pînă la 30 iunie, dată la care se vor deschide. Ofertanţii

trebuie să depună o garanţie de 515.000 de euro şi două recomandări. Criteriul de atribuire va fi oferta cu cel mai mic preţ.

 

 

 

MITING. Transportatorii rutieri vor organiza luni, 12 mai, între orele 8:00 şi 19:00, un miting în Piaţa Victoriei. “Vom veni cu un număr semnificativ de camioane în faţa Guvernului. Sîntem revoltaţi deoarece în urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor s-a găsit rezolvare pentru mai multe revendicări ale noastre, mai puţin pentru eliminarea rovinietei, însă acum negocierile sînt blocate”, a explicat Romeo Medan, vicepreşedintele  UNTRR. (Elena Stan)

 

 

 

DRUMURI. Compania de Autostrăzi a iniţiat procedurile de atribuire a contractului pentru lucrările de modernizare a DN 67 C, Bengeşti (Gorj) – Sebeş (Alba). Lucrările vor dura trei ani, iar valoarea contractului se ridică la peste 245 de milioane de euro. Secţiunea de drum prevăzută în contract are o lungime de 148 de kilometri. Caietul de sarcini poate fi solicitat pînă la 20 iunie, iar licitaţia deschisă va avea loc la 23 iunie. Ofertanţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

×
Subiecte în articol: economic