x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Iun 2006   •   00:00
DESPAGUBIRI. Larry Silverstein, liderul consortiului care a inchiriat cladirile World Trade Center, a dat in judecata firmele care au asigurat complexul, solicitandu-le sa plateasca daune de 3,5 miliarde de dolari pentru constructiile distruse in atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

DATORII. Ministerul Economiei si Comertului a depus luni la Consiliul Concurentei documentatia privind stergerea tuturor datoriilor companiei Termoelectrica, in valoare de circa 1,2 miliarde de euro, a declarat ministrul Codrut Seres. El a apreciat ca stergerea datoriilor este justificata, iar autoritatile europene si-au dat recent acordul de principiu.

PLANURI. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se concentreaza pe cresterea interna, dar are in vedere extinderea printr-o fuziune sau un acord de cooperare cu o bursa din strainatate, a declarat Stere Farmache, directorul general BVB. "La un moment dat BVB va trebui sa coopereze cu alte burse. Este prematur de spus acum, daca va fi vorba de o alianta de fuziune sau de cooperare", a spus el.

LOCUINTE. Grupul Anchor, care detine Bucuresti Mall si Plaza Romania, impreuna cu firma de constructii Summa vor construi doua complexuri rezidentiale in Bucuresti. Primul se numeste InCity Residences, este situat pe Calea Dudesti si ofera 500 de apartamente amplasate in patru cladiri cu cate 17 etaje. Al doilea proiect, Emerald Residences, este localizat in Floreasca si va oferi locuinte in spatii combinate de apartamente, vile si penthouse. Include 280 de apartamente. Constructia a inceput in luna iunie si va fi terminata la sfarsitul anului 2007. (Daniela Ivan)

CERNAVODA. Firmele care vor sa construiasca unitatile 3 si 4 de la Cernavoda au cerut ca Electrica sa preia, pe baza unor contracte pe termen lung, cantitatea de energie care le va reveni, conditie respinsa de autoritatile romane. Cele 16 companii interesate aflate pe lista scurta a ministerului vor depune pana la sfarsitul lunii iulie oferte angajante si vor incepe negocierile. Compania de proiect va trebui sa detina un capital social initial de circa 650 de milioane de euro, ceea ce reprezinta 30% din valoarea totala a investitiei estimate pentru constructia celor doua grupuri, de 2,2 miliarde de euro.

BNR. Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis ieri majorarea ratei dobanzii de politica monetara de la 8,5% la 8,75% pe an. De asemenea, rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei cu scadenta mai mica de doi ani a fost majorata de la 16% a 20%. "Masura este de natura sa absoarba imediat si cu tarie lichiditatea din sistem si sa reduca efectul de multiplicare a creditului", a explicat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, rolul cresterii ratei rezervei.

PRIVATIZAREA BCR.Comisia juridica a Senatului a revenit, ieri dupa-amiaza, asupra votului la proiectul de lege privind masurile de finalizare a privatizarii BCR, hotarand adoptarea unui raport favorabil. La interventia Biroului Permanent al Senatului, membrii Comisiei juridice au repus in discutie proiectul de lege privind masurile de finalizare a privatizarii BCR, desi anterior dezbaterile fusesera suspendate, pentru o saptamana, pentru ca senatorii sa se poata informa asupra prevederilor incluse in contractul de privatizare.
×
Subiecte în articol: economic