x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

06 Ian 2007   •   00:00

IMPRUMUT. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras ieri aproximativ 800 de milioane de lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care a oferit o dobanda medie de 6,4% pe an, potrivit surselor din piata bancara, citate de Mediafax. La finele anului trecut, MFP a imprumutat 950 de milioane de lei de la BCR, CEC si Banca Transilvania, suma fiind necesara pentru efectuarea unor plati curente din contul trezoreriei statului. Imprumuturile, rambursabile in doua saptamani, au fost angajate cu o dobanda medie de 8,38% pe an.

SE SCUMPESTE TRENUL. Pretul biletelor de tren va creste aproximativ cu 7% de la 1 martie, potrivit programului stabilit in cursul anului trecut de Ministerul Transporturilor. Valoarea exacta a majorarii urmeaza sa fie stabilita in perioada urmatoare. Ultima scumpire a fost facuta la 1 decembrie 2006, cand tarifele au crescut cu 7,9%. Pana la sfarsitul anului 2007, pretul unui bilet de tren se va majora cu pana la 60% fata de pretul actual.

INVESTITIE. Firma Paltinis Leasing, din Sibiu, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, va investi aproximativ 50 de milioane de euro pentru a construi o cladire de birouri cu 15 niveluri si un centru comercial de 47.000 de metri patrati in Sibiu. Constructia centrului comercial va incepe in luna aprilie, pe un teren de 10,7 hectare, iar lucrarile se vor finaliza in primavara anului viitor. In luna martie a acestui an, firma va incepe constructia unui centru de afaceri cu suprafata de 20.000 de metri patrati, cu o investitie estimata la 18 milioane de euro.

BANI PENTRU SIBIU. Autoritatea Nationala pentru Turism va aloca in 2007 aproape 692.000 de euro pentru programul Sibiu Capitala Culturala Europeana (foto). Autoritatea Judeteana pentru Turism Sibiu (AJTS) are in plan crearea de centre si puncte de informare turistica la Sibiu, la Ocna Sibiului, Sibiel, Saliste, Valea Viilor, Bazna, Rasinari, in Avrig, in statiunile Balea si Paltinis, dar si la Biertan si Cartisoara. AJTS vrea sa mai realizeze o retea signaletica turistica judeteana cu panouri turistice pe drumurile nationale si judetene, precum si un portal "SIBIU 3D".

×
Subiecte în articol: economic sibiu