x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic

Info economic

09 Apr 2008   •   00:00

CADOURI. Guvernul a interzis instituţiilor publice să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat pînă în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Cr

CADOURI. Guvernul a interzis instituţiilor publice să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat pînă în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun. Măsura este stabilită printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată recent de Guvern pentru diminuarea cheltuielilor din sectorul public. Ea se aplică atît autorităţilor şi instituţiilor publice a căror finanţare se asigură integral din bugetul de stat, cît şi celor care-şi asigură finanţarea din venituri proprii şi subvenţii acordate de la aceste bugete sau integral din venituri proprii.

 

 

ALIMENTE. Preţul pîinii va creşte în perioada următoare, pînă la Paşti, în condiţiile în care grîul s-a scumpit numai în ultima săptămînă cu 10 bani, a declarat preşedintele patronatului Rompan, Aurel Popescu. “O pîine de 280 de grame se poate cumpăra acum în medie cu un leu. Probabil preţul va mai creşte în perioada următoare cu 10 bani, depinde de fiecare producător şi de calculele pe care şi le face”, a mai spus Popescu.

 

 

MOBILĂ. Retailerul austriac de mobilă Kika va investi peste 60 de milioane de euro în  nouă magazine în România în următorii cinci ani. Primul magazin va fi deschis în Bucureşti, în cadrul zonei comerciale a cartierului rezidenţial West Park din Militari. Complexul va avea o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi şi o gamă de peste 50.000 de articole de mobilă şi accesorii pentru casă. (D. Ivan)

 

 

ENERGIE. Gazele ar trebui să se scumpească cu 19% de la 1 iulie, potrivit lui Achim Saul, preşedintele Consiliului de Administraţie al E.ON Gaz România. Majorarea este necesară furnizorului de gaze din cauza amînării scumpirii cu 12% de la 1 aprilie şi că majorarea cu 8,5% din februarie a fost insuficientă pentru a acoperi costurile cu gazele de import. România importă circa 40% din consumul intern de gaze, estimat la 18 miliarde de metri cubi.

×
Subiecte în articol: economic