x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic

Info economic

10 Apr 2008   •   00:00

Preşedintele grupului Altex, Dan Ostahie, doreşte să investească în acest an 42 de milioane de euro pentru construcţia a patru proiecte de retail în Braşov, Timişoara, Arad şi Buzău. Primul lansat este mall-ul din Buzău, numit Aurora, care va fi construit pe un teren de 2,3 ha şi va avea o suprafaţă de 40.000 mp.

EXAGERĂRI. Raportul Fitch prezintă unele probleme rea­le ale economiei româneşti, însă con­clu­zi­ile analiştilor sunt exage­rate, uşor pesimiste, a declarat Mu­gur Isă­rescu, guvernatorul BNR. Ofi­cialul a exemplificat prin aten­ţio­nările în privinţa deficitului de cont curent şi a nivelului ridicat al creditelor în valută. El a spus că băncile ro­mâ­neşti nu au lipsă de lichidita­te. (D.I.)

 

RETAIL. Preşedintele grupului Altex, Dan Ostahie, doreşte să investească în acest an 42 de milioane de euro pentru construcţia a patru proiecte de retail în Braşov, Timişoara, Arad şi Buzău. Primul lansat este mall-ul din Buzău, numit Aurora, care va fi construit pe un teren de 2,3 ha şi va avea o suprafaţă de 40.000 mp. (D. Ivan)

 

 

TRANZACŢIE. Grupul financiar Groupama (Franţa) va plăti 350 de milioane de euro pentru preluarea integrală a Asiban, suma urmînd să fie încasată de acţionarii BCR, BRD-Société Générale, CEC şi Banca Transilvania.

 

 

FINISAJE. Dezvoltatorii de proiecte imobiliare au început să vîndă apartamente semifinisate, pentru a reuşi să atargă cît mai mulţi cumpărători. Pasul următor este vînzarea la roşu, spun agenţii imobiliari. “Au început să apară investitori care au decis să vîndă locuinţele fără gresie, faianţă sau instalaţii sanitare, însă cu termopan, vopsea lavabilă interioară, prize, centrală termică”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul firmei care organizează Tîrgul imobiliar Timon, care se desfăşoară între 9 şi 13 aprilie în Capitală. Preţul locuinţei se reduce astfel cu aproape 10.000 de euro. (D. Ivan)

 

 

EURO. Orice întîrziere în implementarea reformelor economice sau în evoluţia convergenţei reale şi nominale va obliga România să amîne momentul adoptării euro, programat pentru 2014, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

×
Subiecte în articol: economic