x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic

Info economic

12 Apr 2008   •   00:00

NOKIA. Producătorul finlandez de telefoane mobile ar putea pierde facilităţile fiscale din Parcul Industrial Tetarom III, deoarece oficialii societăţii iau în calcul mărirea investiţiei de la fabrica din Jucu. Potrivit lui Viorel Găvrea, directorul parcului industrial, la o analiză atentă se arată că Nokia va face o investiţie în cheltuieli eligibile mai mare de 50 de milioane de euro, iar în acest caz compania trebuie să se supună reglementărilor europene.

 

 

PROCES. Oil Terminal a fost obligată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să plătească taxe vamale şi TVA de 111,2 milioane de lei într-un litigiu din anul 2003 în care au fost implicate şi Rompetrol Rafinare, şi RAFO Oneşti. Instituţiile statului au constatat dispariţia din depozite a 60.000 de tone de ţiţei de import şi neplata obligaţiilor vamale şi

 

 

TVA. Compania a anunţat că Rompetrol Rafinare şi RAFO au plătit sumele respective, iar decizia Curţii duce la dublă impozitare. Acţiunile companiei au scăzut ieri la Bursă cu 7,75% în urma anunţului. (D. Ionaşcu)

 

 

CURS. Moneda naţională a cîştigat în această săptămînă 8,19 bani faţă de euro la cursul Băncii Naţionale a României. De la un curs de 3,6949 lei luni pentru un euro, leul a urcat pînă la 3,6130 în ziua de vineri, aprecierea fiind de 2,21%. Faţă de dolarul american, leul s-a întărit cu 6,79 bani în această săptămînă, de la 2,3518 lei pentru un dolar pînă la 2,2839 lei.

×
Subiecte în articol: economic