x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info Economic - 19 iunie 2007

Info Economic - 19 iunie 2007

de Jurnalul National    |    19 Iun 2007   •   00:00
GARANTARE DEPOZITE. Băncile comerciale vor să nu mai achite din 2008 cotizaţiile la Fondul de Garantare a Depozitelor, motivănd că sumele colectate deja se situează la un nivel adecvat riscurilor cu care s-ar putea confrunta sistemul bancar. Veronica Răducănescu, director in Banca Naţională a Romăniei, susţine că Banca Centrală nu prevede riscuri sistemice.


ENERGIE. Petrom va intra pe piaţa producţiei de energie electrică printr-un proiect estimat la 500 de milioane de euro, care vizează construcţia unei centrale pe gaze, cu o capacitate de 860 MW, pe un teren situat pe platforma rafinăriei Petrobrazi Ploieşti. Centrala va fi alimentată cu gaze naturale printr-o conductă aparţinănd Transgaz. Circa 20% din capacitatea unităţii va fi utilizată pentru acoperirea consumului Petrom, atăt in rafinării, căt şi pentru operaţiunile de explorare şi producţie.


MINE INCHISE. Ministerul Economiei şi Finanţelor va solicita acordul Guvernului pentru inchiderea şi ecologizarea a 88 de mine şi cariere, operaţiuni care necesită fonduri de circa 1,77 miliarde de lei (552 milioane de euro), au declarat ieri surse din instituţie. Lucrările de inchidere vor fi realizate la Petroşani, Remin Baia Mare, Minvest Deva, SNLO Tărgu-Jiu, Miniera Banat Anina, Salrom Bucureşti, SNC Ploieşti, CN Uraniu Bucureşti, Băiţa Ştei, Moldomin Moldova Nouă, SC Cuart, Geopec Piteşti şi la complexul energetic Craiova.

×
Subiecte în articol: economic