x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info Economic - 20 iunie 2007

Info Economic - 20 iunie 2007

de Jurnalul National    |    19 Iun 2007   •   00:00
SPRIJIN PENTRU PENSIONARI. Conservatorii au avut ieri o intălnire cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Intreprinderilor mici şi mijlocii, aceştia din urmă declarăndu-se de acord cu taxa de solidaritate pentru pensionari, prevăzută in proiectul legislativ al PC, cu condiţia ca aceşti bani să se ducă la pensionari, şi nu la "găurile negre" din buget, după cum a precizat purtătorul de cuvănt al partidului, Bogdan Ciucă. Patru conservatori vor face parte din grupul de lobby infiinţat de Consiliu, grup ce are drept scop identificarea problemelor IMM-urilor şi găsirea de soluţii pentru rezolvarea lor. (Dana Piciu)


SECURITATE. Cartea de identitate nu oferă suficiente elemente de securitate, ceea ce poate facilita furturile de identitate. "Cartea de identitate este un document perimat din punct de vedere al elementelor de securitate şi conduce la furtul de identitate. In ultimii trei ani au apărut reţele de furt de identitate, ceea ce pune in dificultate instituţiile financiare", a declarat ieri Victoria Preoteasa, director in OTP Bank Romănia.


FONDURI UE. Ministerul Agriculturii (MAPDR) a suspendat licitaţia pentru selectarea băncii care va gestiona fondurile UE destinate agriculturii, din cauza unei contestaţii depuse de BRD, a declarat ieri purtătorul de cuvănt al instituţiei, Mara Mateescu. Surse din minister spun că BRD a contestat garanţia foarte mare pe care MAPDR a solicitat-o. "Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor ne-a informat la 12 iunie că BRD a depus la 29 mai o contestaţie. In intervalul de timp de la depunerea contestaţiei şi pănă am fost noi informaţi a avut loc licitaţia. Consiliul ne-a cerut să suspendăm licitaţia pănă la soluţionarea contestaţiei", a spus Mateescu. Procedura va fi reluată.

×
Subiecte în articol: economic