x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info Economic - 21 iunie 2007

Info Economic - 21 iunie 2007

de Jurnalul National    |    21 Iun 2007   •   00:00
ASOCIAŢIE. Cele două bănci de locuinţe din Romănia, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) şi HVB Banca pentru Locuinţe (HVB BpL) au hotărăt să infiinţeze Asociaţaia Băncilor pentru Domeniul Locativ din Romănia. Scopul este promovarea şi dezvoltarea economisirii-creditării in sistem colectiv. "Prin infiinţarea Asociaţie incercăm să promovăm interesele băncilor pentru locuinţe printr-o singură voce. Este nevoie de un efort susţinut pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romănia", a dexclarat Ionuţ Costea, preşedintele RBL. (D.I.)


VISTA IN ROMĂNĂ.
Microsoft a lansat ieri varianta in limba romănă a sistemului de operare Vista precum şi programul Office Prepaid 2007. Este vorba de un "experiment" al companiei prin care se oferă posibilitatea achiziţionării licenţei de utilizare pe termen limitat. Cartelele Office vor fi disponibile la partenerii din retail la preţ de 79 lei şi oferă trei luni de funcţionare. Compania a văndut in anul fiscal care se incheie la 30 iunie peste 220.000 de licenţe Windows, in sistem OEM, pentru partenerii locali şi peste 250.000 licenţe pentru multinaţionale. (A.R.)


PENSII-PROIECT.
Fondurile de pensii faculative vor avea posibilitatea să-şi diversifice portofoliul de investiţii, prin instrumente ale pieţei monetare şi titluri de stat peste nivelul actual stabilit de legislaţie, respectiv peste 20% şi 70%, pentru o perioadă de cel mult un an de la data autorizării fondului. Prevederea este inclusă intr-un proiect de normă elaborat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Investiţiile pot atinge maximum un milion de lei active nete administrate. Administratorul are obligaţia să notifice Comisia in termen de cinci zile lucrătoare de la luarea deciziei. Nerespectarea prevederilor legii este sancţionată cu amenzi de la 10.000 lei la 50.000 lei.


FELICITY RESIDENTIALS.
Ansamblul rezidential Felicity (foto) se construieşte in nordul Bucureştiului, pe soseaua Odă şi oferă circa 1.200 de apartamente in mai multe faze de construcţie. Pentru inceput, prima fază va oferi 112 apartamente in 8 clădiri cu un regim de inălţime de S+P+2E+M; impreună cu locuinţele vor fi livrate şi 145 de locuri de parcare, inlăturănd astfel o problemă importantă pentru bucureşteni. Cea de-a doua fază va oferi 212 unităţi. (D.I.)


ALIANŢĂ. Ca parte a procesului de integrare Air France-KLM, activităţile comerciale ale celor două linii aeriene vor deveni şi mai strănse şi mai armonizate. Din aprilie 2007, Air France şi KLM şi-au reunit forţele sub o singură conducere in Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia şi Romănia. Incepănd cu această dată, activitatea companiei in Romănia este condusă de Alexandru Dobrescu. "Intenţia noastră este de a realiza o bună fuziune. Ambiţia noastră este de a le oferi clienţilor o gamă şi mai largă de produse şi servicii", a menţionat Alexandru Dobrescu.

×
Subiecte în articol: economic