x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic-business 14 iulie 2007

Info economic-business 14 iulie 2007

14 Iul 2007   •   00:00

GAZE SCUMPIRI. Preţul gazelor pentru populaţie nu va fi modificat in urma separării activităţilor de furnizare şi distribuţie la Distrigaz şi E.ON Gaz Romănia, principalele companii care asigură alimentarea cu gaze in Romănia, a decis Autoritatea Naţională de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Preţurile şi tarifele reglementate işi menţin valabilitatea şi vor fi practicate pentru activitatea de distribuţie şi, respectiv, activitatea de furnizare.

Â

CONCESIUNE. Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a declarat că in circa două săptămăni va fi elaborat caietul de sarcini pentru licitaţia de concesionare a serviciilor de intreţinere a Autostrăzii Bucureşti - Constanţa (Autostrada Soarelui). Obiectivul este ca prin contractul de concesiune, să se asigure sistemul de pază şi monitorizare şi imbunătăţirea serviciilor de poliţie şi ale companiei de drumuri.

Â

SIGURANŢĂ. Ministerul Transporturilor (MT) a alocat 50 de milioane de lei pentru administrarea in condiţii de siguranţă a Autostrăzii Soarelui , iar in cel mai scurt timp vor fi puse in funcţiune sistemele de comunicaţii şi monitorizare a traficului, a declarat Septimiu Buzaşu, secretarul de stat din MT. Pe A 2 nu funcţionează panourile de mesaje variabile, telefoanele de urgenţă, sistemul de comunicaţii radio şi sistemul de dispecerizare.

Â

CFR MARFĂ PRELUARE. Compania CFR Marfă va participa la privatizarea companiei MAV din Ungaria, specializată in transport feroviar de marfă, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "In urma analizelor la nivelul CFR Marfă am dat un mandat companiei pentru demararea procedurilor de participare la privatizarea firmei omoloage din Ungaria. Ar fi un obiectiv de mare importanţă, in cazul in care privatizarea va reuşi", a spus Orban. Fondurile necesare vor fi asigurate prin asocierea cu un consorţiu bancar sau fonduri de investiţii.

Â

×
Subiecte în articol: economic