x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic-business 19 iulie 2007

Info economic-business 19 iulie 2007

19 Iul 2007   •   00:00

IMPORTURI. Ritmul de creştere a importurilor din Romănia din primele patru luni ale anului ocupă locul doi in Uniunea Europeană, după Bulgaria, potrivit Biroului de statistică al UE, Eurostat. Importurile atrase de Romănia au urcat cu 31% in intervalul ianuarie-aprilie, un ritm mai alert, de 48%, fiind inregistrat de Bulgaria, se arată intr-un comunicat al Eurostat. Valoarea importurilor a ajuns, in cazul Romăniei, la 15,1 miliarde de euro, plasănd statul pe locul 18 in topul european.

Â

FORD ROMÃ...NIA. Ford are in curs de proiectare un nou model de automobil care va fi fabricat exclusiv la uzina din Craiova, a cărei achiziţie o negociază cu statul romăn, urmănd ca producţia unităţii să fie destinată in special exportului, a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming, la televiziunea publică. "Va fi un model nou fabricat in Romănia, care va fi produs numai in Romănia", a spus Fleming.

IMOBILIAR. Academia Romănă revendică circa 300 de hectare de teren in judeţul Constanţa, suprafaţă din care a primit, la inceputul lunii iulie, peste 100 de hectare, pe care intenţionează să dezvolte investiţii imobiliare, in parteneriat cu companii private. "Am recuperat peste 100 de hectare de teren in Constanţa, la Eforie şi in localităţile Ovidiu şi Lazu. Este vorba de terenuri donate Academiei de către familii precum Cantemir sau Movilă", a declarat secretarul general al Academiei, Ioan Păun Otiman .

×
Subiecte în articol: economic