x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic business 3 iulie 2007

Info economic business 3 iulie 2007

03 Iul 2007   •   00:00

VALUTE. BNR a anunţat pentru luni un curs oficial de 3,1112 lei/euro, cel mai scăzut nivel atins in ultimii cinci ani şi o lună. Un nivel similar nu a mai fost atins din data de 29 mai 2002, cănd BNR a anunţat un curs oficial de 31.210 lei vechi/euro, adică 3,1210 RON/euro. De la inceputul acestui an, moneda naţională s-a apreciat cu circa 8%, avănd in vedere că in prima zi a anului rata de schimb anunţată de BNR a fost de 3,356 lei/euro.

Â

CEC RĂMĂNE LA STAT. Casa de Economii şi Consemnaţiuni va rămăne in proprietatea statului cel puţin incă patru ani. Decizia privind reluarea procesului de privatizare şi metoda de vănzare a acţiunilor ar putea fi luată după 2011, cu doi ani peste termenul avansat de Guvern şi conducerea băncii. Privatizarea CEC va fi decisă după derularea unui program de restructurare a băncii, pentru recăştigarea poziţiei avute pe piaţa romănească, conform unui document al Ministerului Economiei transmis la Guvern.

Â

TARIFE. Hotelierii nu vor mai fi obligaţi să transmită Ministerului pentru Turism informaţii privind tarifele maximale pentru sezonul următor, care să fie incluse in ghidul editat de instituţie şi destinat birourilor de promovare şi asociaţiilor din turism, sistem apreciat de minister drept birocratic. Informaţiile trebuiau transmise anual, pănă la data de 30 iunie.

×
Subiecte în articol: economic