x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic-business 5 iulie 2007

Info economic-business 5 iulie 2007

05 Iul 2007   •   00:00

ZAHĂR. Cultivatorii de sfeclă care renunţă la contractele de furnizare a materiei prime cu fabricile de zahăr ar putea primi o compensaţie de 237 de euro pentru fiecare tonă de zahăr, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene. Propunerea se incadrează in seria de reglementări care promovează renunţarea la producţia de zahăr, in contextul in care pe piaţa comunitară există excedent. (D.I.)

Â

PRIVATIZARE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la vănzare pănă in septembrie ultimele trei filiale Electrica Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. "Nu am stabilit care va fi pachetul de acţiuni scos la vănzare. Cert este că vom merge ca şi la celelalte filiale pe o metodă combinată de privatizare (vănzare directă şi majorare de capital - n.r.)", a explicat Laszlo Gyerko, vicepreşedintele AVAS. Pentru privatizarea complexurilor energetice, AVAS aşteaptă aprobarea strategiei energetice de către Guvern.

Â

INFRINGEMENT. Comisia Europeană a făcut primul pas pentru declanşarea procedurii de infringement impotriva ţării noastre pentru "acţiunea de aur" de la Petrom, transmiţănd Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o scrisoare in acest sens. AVAS va infiinţa o echipă de lucru alcătuită din trei experţi care vor elabora documentaţia referitoare la "acţiunea de aur" deţinută de stat la Petrom. In termen de două luni, autorităţile romăne vor transmite CE răspunsul şi documentaţia oferită.

×
Subiecte în articol: economic