x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu: Politica monetară, ca un vin

Isărescu: Politica monetară, ca un vin

06 Mar 2011   •   17:33
Isărescu: Politica monetară, ca un vin
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

155030-cs-nick9910.jpgGuvernatorul BNR, Mugur Isă­res­cu, a fost decorat vineri seară, la sediul Ambasadei Franţei, cu Legiunea de Onoare, ocazie cu care le-a povestit politicienilor, rudelor, colegilor şi diplomaţilor prezenţi despre bunicul şi tatăl său, despre studenţie, cărţi, piese de teatru şi vin.

Ambasadorul Franţei, Henri Paul, a declarat că distincţia se acordă "în numele preşedintelui Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy", pentru rolul pe care Mugur Isărescu l-a jucat în integrarea României în UE, pentru locul pe care guvernatorul BNR îl ocupă în guvernanţa economică europeană şi "pentru toate meritele personale" ale acestuia.

Isărescu a primit distincţia mulţumind şefului statului francez. "Dacă am înţeles bine, înalta distincţie este acordată nu doar pentru cariera mea în slujba ţării mele, ci şi BNR, a cărei po­li­tică monetară a făcut ca România să nu se confrunte cu o criză financiară. Vă rog să primiţi, domnule am­basador, recunoştinţa mea şi a echipei băncii centrale a României pentru aceste aprecieri", a mai spus Isărescu.

Printre altele, guvernatorul şi-a evocat pasiunea pentru viticultură şi vinuri. "Un vin bun se face tot atât de greu ca şi o politică mo­ne­tară bună", a fost concluzia lui Isă­rescu, care a precizat că "politi­ca monetară trebuie să fie echilibrată precum vinul". "Dacă se poate reproşa ceva unui vin de multe ori este dezechilibrul între componentele sale (...) şi politica mone­tară trebuie să fie în primul rând echilibrată", a comentat Isărescu, cioc­nind câte un pahar cu şam­panie cu cei prezenţi.

×
Subiecte în articol: economia