x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie JPMorgan: Economia SUA se îndreaptă către recesiune

JPMorgan: Economia SUA se îndreaptă către recesiune

16 Aug 2022   •   21:25
JPMorgan: Economia SUA se îndreaptă către recesiune

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a estimat săptămâna trecută probabilitatea ca SUA să intre într-o recesiune. EL a spus că economia este „puternică”, dar „nori de furtună” se ivesc la orizont.

Se pare că Dimon a declarat marţi că economia este „puternică”, dar „nori de furtună” se ivesc la orizont, potrivit unui raport Yahoo Finance publicat sâmbătă, scrie Insider, citat de ZF.

Clasificarea este o aparentă retrogradare faţă de comentariile anterioare ale lui Dimon din iunie, când a avertizat despre posibilitatea ivirii unui „uragan economic”.

S-a spus că CEO-ul a estimat şansele unei „aterizări uşoare” la aproximativ 10% şi probabilitatea unei „aterizări mai dure” sau a unei „recesiuni uşoare” mai aproape de 20 până la 30%. El a estimat, de asemenea, o şansă de 20 până la 30% pentru o „recesiune mai grea” şi o şansă de 20 până la 30% pentru „o furtună economică violentă”.

Liderii industriei au furnizat diverse previziuni economice în ultimele luni, deoarece o puternică piaţă a muncii din SUA se ciocneşte de două trimestre consecutive de contracţie – lăsând mulţi experţi nedumeriţi dacă SUA se apropie de o recesiune sau se află deja într-una.

„În acest moment, cerul economiei SUA este oarecum însorit”, a spus Dimon în iunie. "Lucrurile merg bine. Toată lumea crede că Fed se poate descurca cu situaţia actuală. Cu toate acestea, încă nu ştim dacă norii de la orziont anunţă o simplă furtună sau un uragan dezastruos".

×
Subiecte în articol: jp morgan recesiune