x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Kazahstanul ne-ar putea livra gaze naturale printr-o extensie din Bugaria a South Stream

Kazahstanul ne-ar putea livra gaze naturale printr-o extensie din Bugaria a South Stream

27 Iun 2013   •   20:59
Kazahstanul ne-ar putea livra gaze naturale printr-o extensie din Bugaria a South Stream

Kahazstanul a propus României o formulă în care să asigure livrarea de gaz kazah prin extensia din Bulgaria spre ţara noastră a gazoductului care va fi construit în cadrul proiectului South Stream.

Subiectul a fost discutat în întâlnirea avută de premierul Victor Ponta, aflat în vizită oficială în Kazahstan, cu omologul său, Serik Ahmetov, şi preşedintele companiei de stat KazMunaiGaz.

"Atât prim-ministrul Republicii Kazahstan, cât şi preşedintele KazMunaiGaz au vorbit, în cadrul întrevederii cu premierul Victor Ponta, despre oportunitatea unor noi investiţii în România. De asemenea, partea kazahă a avansat părţii române propunerea să asigure livrări de gaz din Kazahstan în România, o opţiune în acest sens fiind o extensie a South Stream din Bulgaria către România", a anunţat într-un comunicat Executivul de la Bucureşti.

Sursa citată mai transmite că partenerii din Kazahstan şi-au exprimat deschiderea şi disponibilitatea perfectării unui contract comercial în vederea livrării de uraniu, pentru consumul intern aferent unităţilor nucleare de la Cernavodă.

×