x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Leonardo, în reorganizare judiciară

Leonardo, în reorganizare judiciară

de Florina Zainescu    |    07 Oct 2009   •   00:00

Retailerul român de încălţăminte şi marochinărie Leonardo va intra în reorganizare judiciară, din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor cu 25% în acest an.



Leonardo a încheiat un parteneriat cu Casa de Insolvenţă Transilvania. Florin Panea, acţionarul majoritar al lanţului de magazine, a declarat că Leonardo îşi continuă activitatea în mod normal şi îşi va onora toate obligaţiile faţă de creditori. "Ne dorim să menţinem bunele relaţii cu băncile care ne-au creditat, precum şi cu furnizorii, cu care vom colabora în continuare", a spus el. Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolvenţă Transilvania, a apreciat intenţia acţionarilor Leonardo privind salvarea companiei prin reorganizare judiciară. "Este un semn că mediul de afaceri este pregătit pentru reorganizare şi relansare a bussiness-ului şi nu mai asociază în mod eronat termenul de reorganizare cu faliment", a precizat acesta.

Procedura reorganizării judiciare prevede că, în baza unui plan de reorganizare, debitorul va continua activitatea sub supravegherea unui administrator, până când judecătorul sindic va dispune intrarea companiei în faliment. Debitorul sau administratorul sunt obligaţi să prezinte judecătorului sindic, trimestrial, rapoarte asupra situaţiei financiare a companiei în cauză, documentaţiile fiind transmise şi creditorilor. Furnizorii de electricitate, gaze naturale sau apă nu au dreptul, în perioada de reorganizare, să sisteze serviciile.

Leonardo a închis în acest an 30 de magazine neprofitabile şi a concediat 600 de angajaţi în urma restructurării.

×
Subiecte în articol: companii