x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lucrările la centura Lugoj au fost finalizate la timp

Lucrările la centura Lugoj au fost finalizate la timp

10 Aug 2010   •   00:00

Constructorii portughezi MonteAdriano Engenharia e Construção şi Soares da Costa au finalizat lucrările la centura oraşului Lugoj, construită în regim de autostradă, în baza unui contract de 20,8 milioane de euro, potrivit Mediafax.
Tronsonul centurii Logoj, cu o lungime de 9,6 kilometri, a fost scos la licitaţie de CNADNR în iunie 2007, construcţia a început în martie 2008, iar recepţia este programată pentru 27 august 2010, se arată într-un comunicat al constructorului MonteAdriano.
"Evident că, într-o astfel de conjunctură, unde sunt implicate mai multe părţi, au intervenit o serie de probleme juridice. Toate au fost soluţionate în termenii prevăzuţi în contract, pentru că toate persoanele implicate în acest proiect, din partea autorităţilor, consultanţii şi contractorii au dorit finalizarea la timp şi în costurile iniţiale", a declarat, în comunicat, Beatrice Onica-Jarka, partener la Cunescu, Balaciu&Asociaţii, casa de avocatură care a asistat juridic MonteAdriano pentru realizarea acestei lucrări.
Potrivit MonteAdriano, în proiect au fost implicaţi peste 210 muncitori şi ingineri.
"La nivelul costurilor, situaţia este similară altor lucrări din Europa, respectiv costul pentru 1 km de autostradă este de aproximativ 2,2 milioane de euro", se menţionează în comunicat.
Compania MonteAdriano a intrat pe piaţa românească în 2005 şi a realizat şapte proiecte, în valoare de peste 134 milioane de euro. Proiectele au prevăzut, pe lângă realizarea centurii Lugoj, reabilitarea de drumuri şi reţele de apă şi canalizare, precum şi o fabrică de biodiesel.
Portofoliul de lucrări al constructorului MonteAdriano include construcţii rutiere, poduri, căi ferate, reţele de apă şi canalizare, staţii de epurare sau construcţii de locuinţe.
Constructorul precizează că este dispus să preia în concesiune finanţarea, proiectarea şi execuţia altor autostrăzi în România, în colaborare cu alte firme româneşti şi străine.

×
Subiecte în articol: economic