x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Maculatură de peste 60 de milioane de euro

Maculatură de peste 60 de milioane de euro

de Daniela Ivan    |    14 Dec 2015   •   18:35
Maculatură de peste 60 de milioane de euro

Mai bine de 60 de milioane de euro sunt cheltuiţi anual de către consiliile locale pe studii de fezabilitate care nu se concretizează în proiecte, a declarat preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu. Acesta a spus că şi Ministerul Dezvoltării Regionale are o vină.
Curtea de Conturi a controlat 1.000 de comune şi oraşe din totalul celor 2.681 de unităţi teritoriale şi a constatat că s-au investit 30 de milioane de euro în studii de fezabilitate care nu s-au aplicat niciodată, au rămas doar nişte hârtii expirate. Preşe¬dintele instituţiei a afirmat că la nivelul ţării putem vorbi de 60 de milioane de euro bani arun¬caţi de consiliile locale pe studii de fezabilitate. „Îşi aleg trei-patru teme, se ia decizia prin hotărârea Consiliului Local să se elaboreze studii de fezabilitate, se ia contact uneori direct, şi ar trebui prin licitaţie, cu firmele care elaborează aceste studii de fezabilitate, se fac contracte, se plătesc, după care ele nu ajung să meargă mai departe”, a explicat Văcăroiu. Acesta a adăugat că aceste studii de feza¬bilitate „nu sunt de natura elementelor infracţionale decât atunci când depistezi că studiile de fezabilitate se fac de copilul primarului şi încasează câte 200 de milioane de lei la fiecare studiu”.

Ministerul Dezvoltării Regionale ar trebui să explice ordonatorilor de credite că aceste studii trebuie cântărite cu grijă atunci când se ia decizia elaborării lor.
 

×