x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Majoritatea companiilor autohtone sunt mulțumite de stocarea informațiilor în Cloud

Majoritatea companiilor autohtone sunt mulțumite de stocarea informațiilor în Cloud

21 Dec 2021   •   14:03
Majoritatea companiilor autohtone sunt mulțumite de stocarea informațiilor în Cloud

89% dintre companiile autohtone sunt mulţumite de utilitatea soluţiilor software în cloud și peste 60% dintre societățile cu activități în Europa de Sud-Est vor să investească în astfel de aplicaţii, arată un studiu SoftOne Group.

Posibilitatea de a accesa informaţiile de business de la distanţă este principalul beneficiu oferit de soluţiile Cloud pentru nouă din zece companii, iar 77% spun că aplicaţia Soft1 Cloud ERP le-a facilitat desfăşurarea fără întrerupere a operaţiunilor în timpul pandemiei.

Astfel, 70% dintre companiile care au utilizat anterior soluţiile On-Premise pe servere proprii sunt mulțumite de decizia de a migra către Cloud. Motivele pentru care au ales această soluţie sunt posibilitatea de a accesa informaţiile de business de la distanţă 89%, upgrade-uri automate 88% şi nivelul ridicat de securitate oferit 82%.\

Totodată, 70% spun că au ales soluţiile Cloud pentru a reduce costurile IT.

De asemenea, 60% dintre companiile din Europa de Sud-Est vor să investească în viitor în soluţii Cloud, mai ale în aplicaţiile de mobilitate şi facturare electronică.

Studiul a fost realizat la  6.000 de companii din România, Grecia, Cipru şi Bulgaria, clienţi Cloud din Europa de Sud-Est.
 

×
Subiecte în articol: cloud