x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețul merdenelelor a explodat pe Aeroportul Otopeni. O simplă gustare devine o provocare financiară

Prețul merdenelelor a explodat pe Aeroportul Otopeni. O simplă gustare devine o provocare financiară

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2024   •   15:45
Prețul merdenelelor a explodat pe Aeroportul Otopeni. O simplă gustare devine o provocare financiară
Sursa foto: Antena 3 CNN

Călătorii care trec pragul Aeroportului Internațional „Henri Coandă” din București sunt întâmpinați de o realitate cu prețuri ce par desprinse dintr-o altă lume. Ceea ce ar trebui să fie o simplă gustare devine o provocare financiară, cu tarife ce sfidează bunul simț și ridică semne de întrebare asupra practicilor comerciale.

Cu recomandarea de a ajunge cu trei ore înainte de îmbarcare, călătorii se găsesc în fața unei dileme: să rămână înfometați sau să-și golească buzunarele. De pildă, o merdenea cu brânză de doar 160 gr costă 20 de lei, cât o masă caldă compusă dintr-o bucată de carne generoasă, garnitură la alegere şi o salată, pe care o găsim la o cantină din Bucureşti la doar 20 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Comercianții din aeroport își apără tarifele, justificându-le prin costurile ridicate de operare și necesitatea de a face față rigorilor impuse de controlul de securitate. Cu toate acestea, prețurile par să depășească orice logică comercială.

Un simplu sendviș, compus dintr-o banală baghetă rustică și salam uscat, atrage privirile cu un preț care poate pune la încercare chiar și cele mai generoase bugete de călătorie. 55 de lei pentru acesta poate părea o exagerare, mai ales ținând cont de nivelul salariilor din România, care nu se compară cu cele din vestul Europei.

Nemulțumirile cresc în rândul pasagerilor, care se simt captivi într-o zonă în care prețurile par să nu aibă limită. Chiar și pentru cea mai simplă necesitate, cum ar fi o sticlă de apă sau un suc, călătorii sunt nevoiți să plătească sume care par disproporționate față de realitatea economică locală.

 

×