x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nume grele la Forumul agricultorilor

Nume grele la Forumul agricultorilor

de Valentin Gros    |    10 Oct 2019   •   19:30
Nume grele la Forumul agricultorilor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a organizat ieri, la Romexpo, împreună cu Casa de Comerţ şi Confederaţia Meridian, „Forumul agricultorilor - bilanţ şi perspective”, o dezbatere care a reunit circa 11.000 de fermieri din toate domeniile: producţie vegetală, cultură mare, zootehnie, industrie alimentară.

Manifestarea a avut loc în contextul Zilei Naţionale a Produsului Agroalimentar Românesc, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 10 octombrie.

„Vă salut dragi fermieri, făuritori de hrană ai ţării”, a fost mesajul, de acum cunoscut, prin care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a deschis evenimentul.

Pe un ecran suspendat a rulat mesajul comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan. Acesta a mulţumit autorităţilor române pentru Preşedinţia reuşită a României la Consiliul UE şi a anunţat succint principalele modificări ale noii Politici Agricole Comune.

La eveniment a participat premierul Viorica Dăncilă, care a declarat că săptămâna viitoare va începe plata subvenţiei pentru sprijinul cuplat. Potrivit acesteia, până la finalul lunii noiembrie, fermierii vor primi, sub formă de avans, peste 1,4 miliarde de euro.

×