Nu vrem să vă spunem că totul va fi roz în cele câteva luni de organizare, pentru că stresul ca totul să iasă ca la carte își va spune cuvântul.
Pe de altă parte, îți oferim cinci sfaturi, legate de alegerea de a angaja o formatie de nunta din Bucuresti si imprejurimi, sală, invitați și alte mici chichițe de care să țineți cont atunci când organizați cea mai importantă zi a voastră.
Chiar dacă în teorie totul pare foarte ușor, să știți că vă veți lovi de mici dificultăți care vi se vor părea mari la momentul respectiv și peste care veți trece cu brio înarmați cu răbdare și metode de comunicare care să atenueze posibile conflicte mai degrabă decât să pună paie pe foc.
4 etape prin care să treci când organizezi nunta
Desigur, sunt mult mai mulți pași, însă aceștia sunt cruciali din experiența proprie și a celor apropiați.
1. Faceți un wishlist și puneți-l pe foaie
Sunteți asemănători din multe puncte de vedere, însă și diferiți din altele. Tocmai de aceea este deosebit de important să ajungeți la un numitor comun pentru ca amândoi să vă simțiți minunat de-a lungul evenimentului.
Faceți fiecare o listă pe care scrieți ce vă doriți și ce nu doriți să se întâmple la nuntă și mai apoi puneți-le în paralel. Alegeți părțile comune și apoi începeți să lucrați pentru ca acestea să devină realitate.
2. Alegeți muzica
Muzica este, cu siguranță, unul dintre aspectele cele mai importante ale unei nunți. Lumea își va aminti de cât de tare s-a distrat pe ringul de dans mai degrabă decât ce a mâncat la felul principal.
Muzica trebuie, în primul rând, să vă reprezinte pe voi și să fie cea pe care o ascultați în mod normal, cand aveți chef de dans. Cu siguranță și prietenii voștri invitați o vor aprecia la fel de tare.
În schimb, nu trebuie să uitați și de oaspeții mai în vârstă, care cu siguranță au alte gusturi muzicale.
Cel mai ușor, pentru a le îmbina pe acestea, este să invitați o formație de nuntă. Acestea au atât interpreți de muzică ușoară, cât și de muzică populară sau de petrecere. Cele două stiluri pot să fie frumos îmbinate, în funcție de ce le spuneți că doriți.
Mai mult decât atât, formația de nuntă este însoțită și de un DJ care să întrețină atmosfera în momentele în care lumea intră în sală, când se stă la masă sau când cei din orchestră își acordează/ schimbă instrumentele pentru următorul moment muzical.
3. Invitați doar pe cine vă doriți alături
Știm că acesta este, probabil, cel mai greu lucru de îndeplinit, însă trebuie să învățați să vă puneți pe voi pe primul loc.
În ziua nunții veți avea emoții o mulțime, iar important este ca oriunde vă uitați în sală să vedeți fețe cunoscute și prietenoase, care nu vă vor judeca dacă veți face o acțiune care nu este pe placul lor.
Părinții vor pune presiune pe fiecare dintre voi să faceți loc la mese pentru cei la care au fost ei la nunți însă, fără a desconsidera pe nimeni, este deosebit de important ca ei să înțeleagă și să accepte ceea ce voi vă doriți.
4. Faceți programul din timp
Nunta este despre planificare. Există anumiți pași prin care trebuie să treceți: starea civilă - biserica - petrecerea.
Partea bună este că puteți să alegeți cum să treceți prin ei: în aceeași zi sau în zile diferite. Timpul pe care trebuie să îl alocați pentru fiecare este unul mai mult standard, în afară de cel pentru petrecere.
Atunci când vorbim despre program, trebuie să îl faceți în așa fel încât să nu fiți niciodată pe fugă sau stresați că nu vă ajunge să faceți tot ceea ce v-ați propus. Mai bine să aveți pauze mai mari între evenimente, decât să fugiți dintr-o parte în alta.
Nu uitați niciun moment: ziua nunții este despre voi doi; despre ceea ce vă doriți și despre ceea ce urmează să se împlinească! Faceți lucrurile în așa fel încât să vă simțiți bine în fiecare clipă și să rămâneți doar cu amintiri plăcute de la nuntă!
Credite foto: unsplash.com