x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Razboiul comercial capata noi proportii!

Razboiul comercial capata noi proportii!

11 Iul 2018   •   06:59
Razboiul comercial capata noi proportii!

Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China cu o valoare de 200 de miliarde dolari anual pe care ameninţă să le taxeze cu începere din luna septembrie, a anunţat reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer.

 

Administraţia preşedintelui Donald Trump sporeşte astfel presiunea în războiul comercial cu China care s-a concretizat săptămâna trecută în impunerea unor taxe vamale pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari. O măsură legată de un diferend asupra proprietăţii intelectuale la care Beijingul a răspuns imediat prin taxe echivalente. 

Aceste taxe vamale vor acoperi importuri chineze în valoare totală de 50 de miliarde de dolari, a precizat marţi Robert Lighthizer într-un comunicat. Produsele vizate de aceste taxe beneficiază de "transferuri forţate de tehnologii", o practică pentru care americanii acuză China. 

Represaliile Beijingului la aceste măsuri au declanşat noile ameninţări ale Washingtonului, de această dată pentru un total de peste 200 de miliarde de dolari. AGERPRES

×