Soluția pentru criza locurilor de veci este construirea unor cimitire private. Cimitirele publice încep să devină neîncăpătoare în marile orașe, iar practica deshumării celor care au trecut în neființă în urmă cu cel puțin 7 ani și reînhumarea alături de o persoană din familie care a decedat recent, devine tot mai întâlnită. Nu este un proces plăcut din niciun punct de vedere, așa că soluția ar fi concesionarea unui loc de veci într-un cimitir privat.
Criza locurilor de veci din cimitirele publice s-a resimțit și în zona metropolitană a Craiovei, astfel că o familie care lucrează de 25 de ani în domeniul prelucrării pietrelor funerare a luat decizia să inițieze proiectul numit Cimitirul Bardinici. Nu doar că va rezolva criza locurilor de veci, dar va fi și o alternativă la cimitirele vechi, care de cele mai multe ori nu sunt foarte bine organizate, iar vizitarea mormintelor celor trecuți în neființă pare și mai copleșitoare.
În Cimitirul Bărdinici vor putea fi înhumate și persoane care aparțin altor culte creștine, având în vedere că de cele mai multe ori, este o problemă găsirea locurilor de veci pentru acestea.
Cimitirul Bărdinici este amplasat în sat Albești și în prezent este în curs de amenajare. Va fi cel mai modern cimitir din Dolj și foarte important, primul cimitir smart din județ, mulțumită tehnologiilor implementate: sistem de supraveghere video, hărți și coduri QR.
Capacitatea noului cimitir va fi de peste 12000 de morminte și peste 25000 de cripte de înhumare. De menționat că suprafața cimitirului va fi de 85000 mp. Pentru criptele de înhumare realizate din beton prefabricat, se oferă o garanție de 50 de ani.
Din punct de vedere estetic și funcțional, cimitirul este foarte bine împărțit. Astfel, va avea un aspect unitar și vizitatorii nu se vor simți copleșiți. Contează foarte mult ca un cimitir să aibă locuri amenajate cu verdeață, locuri pentru reculegere și un aspect care să aducă liniște, pentru starea de bine a celor care vizitează mormintele.
Cimitirul Bărdinici va avea bănci, două parcuri, un lac, Capela Familiei, Pavilionul Capelelor, Piațeta Obelisc și alte construcții care vor aduce alinare tuturor celor care vor veni să se reculeagă, vizitându-i pe cei dragi, plecați dintre noi.
Aspectul cimitirului se va asemăna cu un parc, datorită celor peste 700 de exemplare de arbori, arbuști și plante din peste 30 de specii diferite. Contează foarte mult pentru liniștea vizitatorilor ca aspectul cimitirului să fie unul elegant, iar verdele este o culoare care calmează și transmite bună-dispoziție. Materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, astfel încât aspectul întregului cimitir va rămâne în stare cât mai bună mult timp, cu minimă întreținere.
În acest moment, având în vedere că încă se lucrează la cimitir, prețurile sunt și la jumătate pentru un loc de veci. De asemenea, se poate opta și pentru diverse pachete auxiliare, cum ar fi cel de întreținere sau de curățenie a mormintelor. Sunt situații în care aparținătorii nu le pot vizita prea des, prin urmare nici nu le pot curăța, astfel că un serviciu de întreținere este binevenit.
Așadar, Cimitirul Bărdinici din zona metropolitană a Craiovei, o să rezolve nu doar problema locurilor de veci insuficiente, dar va fi și un altfel de cimitir, cu pază, cu tehnologie și cu un aspect elegant și unitar.