x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Panică în firme: “Vine criza”

Panică în firme: “Vine criza”

de Valentin Gros    |    14 Iun 2019   •   09:40
Panică în firme: “Vine criza”

Managerii din România se tem de o nouă criză financiară într-o măsură mai mare decât omologii lor din majoritatea statelor europene.

Aproape jumătate dintre directorii firmelor din România, respectiv 49%, cred că o recesiune este iminentă în următorii doi ani, conform unui studiu efectuat de compania de credit management Intrum. Media Uniunii Europene se situează la numai 22%.

Totodată, 28% dintre respondenţi sunt de părere că o criză financiară va avea loc în termen de un an. La acest capitol, România se arată cea mai pesimistă țară din UE, urmată de Marea Britanie (27%), Suedia (18%) și Portugalia (17%). Media europeană este de 10%.

La întrebarea „credeţi că ţara dumneavoastră se află sau se va afla în recesiune în următorii 5 ani?”, au răspuns afirmativ 79% dintre companiile din România. În această privinţă, cele mai pesimiste state comunitare sunt Grecia (91%), Italia (82%), Cehia (80%). De asemenea, 87% dintre managerii greci intervievaţi şi 65% dintre cei italieni consideră că deja ţara lor a intrat în criză. Cea mai optimistă ţară este Austria (21%), la mare distanţă de locul secund, Germania (30%).

 

×